Hulp bij studiekeuze in Nijmegen

Een hbo of universitaire vervolgopleiding kiezen? Of twijfel je aan je huidige studie en wil je wisselen?

Lastig! Hoe weet je welke studie je moet kiezen, als zo veel verschillende factoren je beïnvloeden: Baankans, studieduur, studiemethode, kosten, toelatingseisen, et cetera. En, laten we eerlijk zijn, ook nog een hoop factoren die minder leuk zijn toe te geven: Voorkeur voor studentenstad (en reistijd), mening van je vrienden, invloed/verwachtingen van ouders, onzekerheid of je het niveau wel aankan. 

 

'Door de bomen het bos niet meer zien' is hier goed op z'n plek. Niet alleen in de jungle van verschillende studies, maar ook in het vinden van jouw echte eigen mening tussen alle andere gedachten en invloeden. Ik bied graag hulp bij die studiekeuze en help je navigeren door die bossen. 

 

Daarbij heb ik, in tegenstelling tot veel studiekeuzeadviseurs, geen vaststaand stappenplan wat we samen doorlopen om jou aan het einde daarvan de ultieme studie te adviseren. We doen niet één studie keuze test met één resultaat. Ik denk namelijk dat het jou helemaal niet helpt bij kiezen, als ik dat voor je ga uitzoeken. Bovendien denk ik dat iedereen anders is: Als je al hebt gestudeerd weet je al wat beter wat wel/niet voor jou werkt, dan wanneer je nog op de middelbare zit en waar de een zelf al veel onderzoek heeft gedaan is de ander nog volledig onwetend. Een vast stappenplan is volgens mij dan zonde van je tijd, we kunnen ons beter richten op wat jij echt nodig hebt. Bijkomend voordeel: Je betaalt dus ook niet voor een groot pakket, maar gewoon per bijeenkomst. Een stuk goedkoper!  

 

Dus we pakken studiekeuze aan zoals ik alle andere doelen in mijn praktijk ook aanpak. Je leest daarover hier een uitgebreide toelichting, maar gespecificeerd voor studiekeuze komt dit neer op: 

  • Intake: Jij vertelt wie je bent en wat je doel is. Dit is al een heel belangrijke fase. Want je primaire doel is natuurlijk 'een studie kiezen', maar misschien spelen er ook wel vragen als 'wat wil ik', 'wat zijn mijn kwaliteiten' of 'wat vind ik belangrijk'. 
  • Coaching: We gaan aan de slag! Onder mijn motto "jij bent de expert. Jij kent jezelf immers al je hele leven, ik pas enkele uren'. Jij weet dus veel beter wat je wil en wie je bent, maar soms ben je je nog niet van die kennis bewust. Wat ik kan doen, is goed luisteren naar jouw kennis en ervaring over jezelf en dat inzichtelijk maken. Dat doe ik middels testen, opdrachten, oefeningen en gesprek, net wat passend is bij jou. Hierdoor word je uitgedaagd op verschillende manieren naar jezelf te kijken. Daarbij verliezen we de praktische kant niet uit het oog. Want studiekeuze gaat om wat jij wil en wat je kan, maar ook om wat praktisch gezien (locatie, studiekosten, etc) haalbaar is! 
  • Thuisopdrachten: Geen huiswerk 'moetjes', maar altijd opdrachten waar jij zelf achter staat omdat ze je helpen. Denk aan het verzamelen van informatie over verschillende studies/carrières of over jou, vanuit jezelf of bij de mensen om je heen. 
  • Evaluatie: We zijn pas 'klaar' als jij met zekerheid achter je studiekeuze staat. Soms heb je daar maar een klein zetje voor nodig en zijn één of enkele bijeenkomsten voldoende, soms zit je twijfel dieper en duurt het traject dus langer. We evalueren elke bijeenkomst waar je staat en wat jij nog nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken. 

Tarieven

Coaching tarief

De prijs van één bijeenkomst is €80. Dat is inclusief alle kosten, je komt achteraf dus niet voor verassingen te staan. Inbegrepen zijn onder andere ruimte/reiskosten, trajectmap, voorbereiding & rapportage. 

Hoeveel bijeenkomsten je nodig hebt kan ik voor je inschatten tijdens een intakegesprek; dat is maatwerk. 

Coaching korting

 

Ben je student of korter dan 12 maanden geleden afgestudeerd? Als je een bewijs van inschrijving (mbo, hbo, wo) of een recent behaald diploma kan tonen krijg je 20% korting op je coachingstraject. Per bijeenkomst kost het traject dus slechts €64


Locatie

Persoonlijke coaching in Nijmegen centrum

Mijn werkplek is Het Coachhuis aan de Oranjesingel in het centrum van Nijmegen. Dit is op loopafstand van het station. Betaald parkeren is mogelijk voor de deur op de ventweg of omliggende straten. Bovendien zijn er meerdere parkeergarages in de buurt. 

 

Online coaching (videobellen)

Het is mogelijk de bijeenkomsten incidenteel digitaal te laten plaatsvinden, via Skype of Zoom. Houd hierbij rekening met de onderstaande punten. 

  • Alleen mogelijk wanneer je over een rustige ruimte beschikt waar je niet afgeleid of gestoord kan worden door huisgenoten, kinderen of anderen. 
  • Met coaching komen er veel gedachten en gevoelens vrij. Het kan onprettig zijn na het gesprek aan diezelfde tafel te dineren met je gezin. 
  • Het kan heel fijn zijn na zo'n bijeenkomst nog even te moeten fietsen of iets voor jezelf te doen, in plaats van direct geconfronteerd te worden met je dagelijkse gang van zaken. 

Daarnaast is het af te raden het gehele coachingstraject online te laten plaatsvinden. Uit ervaring blijkt dat een fysiek traject meer effect heeft dan een digitale. Online bijeenkomsten raad ik daarom alleen aan in combinatie met meerdere fysieke bijeenkomsten, of wanneer jij als coachee hier een sterke voorkeur voor hebt. Wil jij hulp bij het kiezen van je studie/opleiding?

Wil je je inschrijven voor een coachingstraject of heb je nog vragen? Neem snel contact op met een appje of via de contactpagina. Hopelijk tot snel!