Coachingtraject

Oriënteren & aanmelden

Coaching oriënteren & aanmelden

 

Met de eerste stap, van 'niks' naar oriënteren, start je traject eigenlijk al. Je hebt besloten dat je iemand naast je wil hebben die jou verder gaat helpen. Je kan je direct aanmelden! Maar ben je nog niet helemaal zeker? Stel jezelf dan de volgende vragen:

Is coaching iets voor mij?

Het is zonde aan een traject te starten als je vooraf al had kunnen weten dat het jou niet zou gaan helpen. Onderstaand vind je enkele punten om in overweging te nemen. 

  • Als je klachten voortkomen uit situaties in het verleden of als je psychische problemen hebt is een psycholoog of therapeut meer passend. Lees hierover ook in de blog 'Coaching of therapie?'
  • Bij individuele coaching werk je aan jouzelf. Anderen kunnen invloed hebben op jouw gevoel en gedachten, maar we kunnen de ander niet veranderen in onze bijeenkomsten. 
  • Ben je op zoek naar inhoudelijke (vakspecifieke) vaardigheden? Ik kan ze je niet aanleren, maar kan je wel coachen in je leerproces. Zie het als een sportcoach: Ik kan je niet leren zwemmen, ik kan je wel helpen het beste uit jezelf te halen tijdens je zwemles. 

Snel duidelijk krijgen of coaching iets voor jou is? Doe de zelftest

Kan ik met dit doel geholpen worden?

Iemand verwoorde het mooi als 'Niemand heeft een coach nodig, maar iedereen kan een coach gebruiken'. Dat is een hele kloppende uitspraak! Een coach kan je op heel veel verschillende vlakken helpen. De lijst doelen is onuitputtelijk, maar hieronder een opsomming van de doelen die in mijn praktijk het meest voorkomen.

 

  • Ik wil me meer energiek voelen 
  • Ik voel dat ik 'iets' mis in mijn leven. Ik wil uitzoeken wat dat 'iets' is en me weer tevreden voelen. 
  • Ik wil meer zekerheid voelen over de keuzes die ik maak met betrekking tot relatie/studie/carrière/...
  • Ik wil meer rust (minder piekeren) 
  • Ik wil meer zelfvertrouwen om te doen en kiezen wat ik wil
  • Ik wil een carrièreswitch, en daarvoor uitzoeken wat mijn talenten zijn en waar mijn passie ligt. 
  • ...

Past deze coach bij mij?

Coaching kan alleen effectief zijn als je je op je gemak voelt bij je coach. Leer die dus een beetje kennen, al vóór je aanmelding! Dat kan door het goed doornemen van de website (mijn info vind je onder 'over Kris'), of in een kennismakingsgesprek. Check ook altijd even of de coach een keurmerk heeft. Meer over de meerwaarde daarvan lees je hier.

Een kennismakingsgesprek is bij mij, zoals bij de meeste coaches, gratis en vrijblijvend. (Video)bellen is gebruikelijk, maar per mail of Whatsapp is ook mogelijk. Dat is géén intake en niet verplicht, maar puur gericht op meer informatie krijgen en vragen over de coach en werkwijze. 

 

Coaches zijn er in alle soorten en maten, met verschillende invalshoeken en overtuigingen. Die werken allemaal op hun eigen manier goed, mits het bij jou past. Bedenk hoe jij de coaching voor je ziet (wandelend of zittend? Alleen praten of ook ervaren? Wel of geen oefeningen voor thuis?). Leg die verwachtingen naast de werkwijze die je op de site leest of bespreek ze met de coach. 

Wil je een kennismakingsgesprek? Of ben je al zeker, en wil je je aanmelden? Dat doe je met een appje of mailtje via de contactpagina

Coachingtraject