Coachingtraject

Coaching

Coaching

 

 

Geen enkele coachingsbijeenkomst ziet er hetzelfde uit. Door verschillende personen en doelen, maar ook omdat iedereen nu eenmaal wel eens een hele goede of slechte dag heeft. Wel kan je dezelfde onderdelen/methode verwachten. 

 

 

Start coaching

Een coachingsbijeenkomst begint daarom altijd met hoe gaat het en wat wil je nu?: We evalueren hoe het met jou en je doelen is gegaan sinds de vorige bijeenkomst, maar ook hoe het nu op dit moment met je is. Vanuit daar bepalen we met welk doel je deze bijeenkomst aan de slag wil. Door met het doel waar we de vorige keer mee bezig waren? Speelt er op dit moment iets waar je mee bezig moet? Of is het tijd voor een nieuw doel? 

Jij bent expert

Als dit duidelijk is gaan we van start: Jij bent de expert. Jij kent jezelf immers al je hele leven, ik pas enkele uren. Jij weet dus veel beter op welke manier jij je doel kan behalen dan ik, maar soms ben je je nog niet van die kennis bewust. Wat ik kan doen, is goed luisteren naar jouw kennis en ervaring over jezelf en dat inzichtelijk maken. Dat doe ik middels testen, opdrachten, oefeningen en gesprek. Hierdoor word je uitgedaagd op verschillende manieren naar jezelf te kijken en ontdek je patronen en nieuwe inzichten. Vervolgens kan je die veranderen, ook daar help ik je uiteraard bij. 

Implementeren

Je wil natuurlijk niet alleen inzicht en verandering in je gedrag binnen de vier muren in gesprek met mij. Daarom zullen er veel links worden gelegd naar je dagelijks leven, buiten de bijeenkomsten. 

Dat gebeurt door thuisopdrachten. Geen huiswerk 'moetjes', maar altijd opdrachten waar jij zelf achter staat omdat ze je helpen jouw doel te behalen. Denk aan het verzamelen van informatie over jou, bij de mensen om je heen. Of het inbrengen van situaties/casussen die deze week zijn voorgevallen. 

 

Maar het kunnen ook grotere oefeningen zijn. Bijvoorbeeld het experimenteren met nieuw gedrag, of het thuis nog eens opnieuw nadenken en opzoeken/beschrijven/tekenen/filmen/plakken (net wat jou bevalt) wat er in de bijeenkomst is besproken. 

 

Coachingtraject